Pápa Levente blogja

Az állam tudatosan lehetetleníti el a Quaestor károsultak kifizetését?

2016. augusztus 15. 14:50 - Pápa Levente

Pedig pénz lenne rá

Múlt pénteken botrányba fulladt a Quaestor Financial Hruria Kft. hitelezői gyűlése, ahol a felszámoló beszámolt az ügy jelenlegi állásáról. A felszámoló szerint nincsen fellelhető vagyon, amiből ki lehetne fizetni a hitelezőket…

12254601_d7f29eae697c84dd693f9179ea6b96ff_wm.jpg

Itt tartunk másfél évvel a csőd után. Hogy könnyen érthető legyen a lényeg, gyorsan egy rövid emlékeztető, hogyan is jutottunk idáig: hosszas huzavona után a kormány egy véglegesnek szánt kártalanítási ajánlatot adott a Quaestor károsultaknak. A károsultak nagyon igazságtalannak ítélték meg a végső ajánlatot, hiszen erősen diszkriminál a károsultak között. Aki elfogadta az ajánlatot, annak le kellett mondani minden egyéb követeléséről a Quaestor irányába. Sokan emiatt nem is fogadták el azt. 12.000 ember amúgy is nullás ajánlatot kapott (vagyis ők semmit sem kaptak a kártalanításból), ők nyilván nem fogadták el ezt. De további pár száz ember döntött úgy, hogy az állami alacsony kártalanítás helyett megpróbálja jogi úton érvényesíteni a követelését. Ők állnak most sorban, hogy a betett pénzük arányában jusson nekik a lefoglalt vagyonból a Quaestor cégek felszámolása során. Úgy tűnik, nem fog.

A felszámoló azt mondja, hogy nincsen egyáltalán semmilyen vagyontárgy, emiatt egyszerűsített felszámolást fog kezdeményezni, és senki nem kap semmit. Azt álltja, hogy sok céget, bankot és állami hatóságot keresett meg informálódási céllal, hogy hol lelhetők fel a Quaestor Hruria vagyontárgyai, de nem segített senki. Az állami hatóságok sem segítettek!

Eljutott hozzám is a levél, amiben a felszámoló összehívta a hitelezői gyűlést. Kinagyítottam belőle a vonatkozó részt.

qv.png

Eszerint a NAV, a Fővárosi Főügyészség és a Készenléti Rendőrség sem működött közre a felszámolás végrehajtása során! Továbbá a pénteki hitelezői gyűlésen az is elhangzott, hogy a felszámolás fő lebonyolítója, az MNB tulajdonában álló Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) sem adott át információkat az ügyben.

A felszámoló szerint nincsen semmilyen információjuk az adós felszámolás alá vonható vagyonáról! Mindezt úgy, hogy Ibolya Tibor, fővárosi főügyész tavaly április 1-én már-már ünnepélyes keretek között jelentette ki (a videón 1:17-től):

„…160 milliárd forint értékben biztosítottak a Nemzeti Nyomozóiroda illetve a Vagyonvisszaszerzési osztály kollégái a Quaestor ügyben vagyont…”

Na most, ugye akkor van lefoglalt vagyon. Erről van információja a Fővárosi Ügyészségnek és a Nemzeti Nyomozóirodának. És pont ezek a hatóságok nem működnek együtt a Quaestor felszámolásában. 

Joggal gondolhatjuk ezek után, hogy az állami hatóságok tudatosan lehetetlenítik el a Quaestor károsultak pénzhez jutását. Miért? Mert pitiáner bosszút állnak azokon, akik nem fogadták el a Fidesz ajánlatát.

A fideszes logika: Ha nem kell, amit mi adunk, akkor nem kapsz semmit! Ennyi.

 

Ha még nem követed, akkor csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd legújabb bejegyzéseimet is:

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://papalevente.blog.hu/api/trackback/id/tr9210412114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ktinka 35 2016.08.15. 16:47:34

Pikó István questor károsult szerint - ha jól tudom - fedezetül szolgálhatna a tervezett olimpiai helyszín telke is.
A Questor csalas részleteiről (is) szólt az Együtt tüntetése:

www.youtube.com/watch?v=OLb_NoHtKjs

bankvezér 2016.08.15. 21:39:58

"A fideszes logika: Ha nem kell, amit mi adunk, akkor nem kapsz semmit! Ennyi."

Inkább úgy mondanám, hogyha nem elégszel meg azzal, amit adunk, akkor semmit sem adunk.
Ez a diktatúra módszere.

Potyka Kálmán 2016.08.15. 21:51:14

Eszerint a károsultak még midníg perelhetik az államot. De első lépésként mindenképpen kérniük kellene, hogy a felszámoló keresse meg személyesen Ibolya Tibort. Aki a kért információ birtokában van saját állítása szerint...

meggyes alfonz 2016.08.15. 22:39:05

A "Questor károsultak" egy magánjogi szerződés alapján nagy hozam reményében pénzt tettek egy vállalkozásba, majd anikor az bebukott Orbán Viktor bennfentes kereskedésre utaló kijelentése miatt hozott törvény alapján az adófizetők pénzéből kellene, hogy pénzt kapjanak. Miért is?

Kelly és a szexi dög 2016.08.15. 23:47:47

Rengeteg felszámolási eljárás van, és senki nem kap semmit - miért lenne ez különleges? Felesleges hangulatkeltés...!

röf 2016.08.16. 06:04:00

A kvesztorosak nem károsultak, hanem kockáztatták a fölösleges pénzüket, és buktak.
Ennyi erővel lottózhattak is volna.

nu pagagyí 2016.08.16. 06:35:25

@röf: Az állam által engedélyezett és állítólag szigorúan ellenőrzött befektetőnél, szolid kamatra vásárolt kötvény az nem az "itt a piros, hol a piros" kategória. A "befektetők" nem az igazgató tanácsba vásárolták be magukat és nem is tulajdonrészt vettek. Abban a tudatban voltak, hogy a pénzügyi felügyelet által engedélyezett kötvényt vásároltak egy olyan cégtől, amelyik rendelkezett megfelelő vagyonnal, a visszafizetés fedezetéül.

Megáll az állam felelőssége és nagy valószínűséggel a vagyon is megvan. Pénz nem vész el, csak fel kell deríteni mivé alakult. Lehetne konstruktívabb állambácsi, ha már elkúrta. Nagyszerű ügyészségünk és nem kevésbé nagyszerű nyomozó hatóságaink már sokszor megvillantották képességeiket. Nem kell mást tenniük csak követni a nokiás dobozok által kijelölt utat. Kezdhetik rögtön a Tarsolyt fedező, hatalomban levő baráti körénél, mondjuk Szíjjártónál.

nu pagagyí 2016.08.16. 06:45:59

@meggyes alfonz: Nem is közpénzből kell visszafizetni, hiszen az eltüntetett pénz a fideszes haverok "törvényesített" lenyúlásaihoz kellett. Tarsoly csak összelopta nekik a megtévesztett emberek megtakarításaiból. Persze nehéz lesz a pénz nyomára jutni, ha a fideszes szálakat nem nyomozzák le. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy ez a terv. Az ügyészség még egy tisztességes vádiratot sem bírt összeeszkábálni, hülyének tettetik magukat.

andd1234 2016.08.16. 07:32:21

Ha nem fogadod el az ajánlott 5 forintot, nem kapod meg a 2 milliódat! Miért? Csak! Mert te egy szar senki vagy nekünk! Mondja I.Orbán középső csoportos , durcás óvodás!

mojszipupi 2016.08.16. 07:48:47

A fidesz maffia vitte a pénzt, cserébe Tarsoly majd kap vmi nevetséges büntetést
A kisemberekfre nagyvben szarik a fasiszta maffia. Akinek nem tetszik és ugat kaphat kopaszokat kísérőnek....

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.16. 08:31:14

A Buda-Cash ballib érintetjeiről nem akarsz cikket írni ?

Elvégre akkor fel kéne köpnöd és allá állnod, hogy ezekkel fogsz össze, és erős kettősmércével ítélkezel, igaz Levente ?

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.16. 08:34:15

@andd1234:

Nem pontosan értem, hogy miért kéne az adófizetők pénzéből kifizetni azokat, akik befektettek egy pénzügyi cégbe, ami csalt lopott és hazudott ?

Ha rajtam múlna egy büdös fillért se kapnának az államtól, azaz az adófizetőktől a befektetők.
Fizessék ki őket a bankok, akik pénzelik és kontrollálják a felügyeletet, és hagyták ezeket (Buda-Cash, Questor) működni.

Megjegyzem az alibi biznisz, és hamisítások, és sikkasztások mindkét cégnél az MSZP - SZDSZ kormány alatt virágzott fel, és a Fidezs kormány laatt buktak le.

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.16. 08:36:01

@nu pagagyí:

Ismétlem.

Az államnak valóban van felelőssége.

Méghozzá a balliberális MSZP-SZDSZ kormánynak első sorban akik alatt a Buda-Cash és Questor csalásai felvirágoztak.
A Fidesz kormány alatt buktak le.

röf 2016.08.16. 08:48:47

@nu pagagyí:
Látom, a lószemüveges Orbán-utálat átírja nálatok a történéseket.
Ha mondjuk minden fehérgalléros gengszterkedésért az állam lenne felelős, és az államnak kellene jótállnia, akkor folyton üres lenne az államkassza.
Kezdve Lupis Józsitól meg Bajnaitól Kulcsáron át, az összes banki szabadrablásig.
Komoly irodalma van a magyarországi befektetői csalásoknak.
Hogy hogy csak most ugrik talpra a komplett balmédia?
Tarsoly nem létező vállalati-, meg államkötvényeket értékesített? Bűncselekmény, majd leüli.
Hogy a vádirat szerint 11 “befektetőnek” 3,2 milliárd kárt okoztak? Hajaj…. sírva fakadok rögtön.
Vizsgálják már a „befektetőket?

Netuddki. 2016.08.16. 08:54:03

A közismert tolvajfidesztrollok hozzászólásaiból is az jön le, hogy az orbán rezsim vastagon benne van a kvesztor mutyiban is...

nu pagagyí 2016.08.16. 10:01:34

@röf: Nem tudok róla, hogy a többi ügyben (Buda Cash, Marcsika) állami pénzen kárpótolnának. A Quaestor esetében viszont állami pénzből kárpótolták azt a kört, akik nyakig benne voltak a bűnszövetkezetben, őket nem éri kár és nevük sem fog felbukkanni. Te ilyesmin nem gondolkodsz, feltételezem. A pórul jártak csak azt követelik, hogy bánjanak velük ugyanolyan méltányosan, ahogy a fehérgalléros bűnözőkkel.
Ha nem sumákolna a hatalomra került fideszmaffia, egy szavam sem lenne. Tarsoly cége már 2006 óta tölti a Fidesz pártkasszáját, a vége az lett, hogy elfogyott az emberek pénze. Egyébként én sem támogatom, hogy az adófizetők pénzéből kárpótoljanak, megvan a pénz, nem égették el. Azoktól kell elvenni, akiknél most van.

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.16. 10:21:28

@nu pagagyí:

Cseppet eltévedtél.
Pápa Levente az Együtt PM egyik vezetője, ilyenformán a baloldali összefogás jelöltje, képvisleője.

Aki személyesen követeli, hogy teljes kárpótlást fizessen az adófizetők pénzéből az állam.

Megjegyzem egyetértek veled abban, hogy egy büdös fillért se kéne adni, azoknak akik csalókhoz adják a pénzüket, busás haszon reményében.

Senkinek.

De jelen poszt éppen arról szól, hogy mindenki, én is és te is fizessük meg a kockázatot vállaló befektetők teljes elbukott hasznát, és befektetését, a MI pénzünkből !

nu pagagyí 2016.08.16. 10:22:21

@Ballib cenzúrázók réme 16: A Quaestor minden komolyabb bűncselekménye: például az illegális kötvénykibocsátás a Fidesz rezsim ideje alatt történt. A pozícióba került haveri kör ráadásul bőven ömlesztette a közpénzt ebbe az átláthatatlan magáncégbe, például Szargyártó barátunk "önzetlen" közreműködésével. A kancsal MNB elnök tartotta rajta a szemét (pénzügyi felügyelet) az offshorecég-hálózaton és természetesen mindent frankónak talál. Ez sem volt ingyen. Ahogy a Polt lányának folyósított búsás munkanélküli jövedelem (hacsak nem volt a maffia aktív résztvevője, mert akkor dolgoznia is kellett).

Nem lehet az előző érára kenni. Nem sima bukás volt, mint a Buda Cash (érdekes: ott megvan a vagyon nagy része), hanem szándékos fosztogatás, állami segédlettel, a hatalmi klientúra hasznára. Magánvagyont fosztogattak, egyszerű embereket forgattak ki a pénzéből, ahogy a magánnyugdíjvagyonnal tették. És most falaznak egymásnak. Ilyesmi az előző érában nem fordulhatott volna elő. Bűnszervezetnek az állam nem falaz.

nu pagagyí 2016.08.16. 10:30:38

@Ballib cenzúrázók réme 16: Nem értek veled egyet. Megvan a pénz, el kell venni a csalás haszonélvezőitől és vissza kell adni a pénz eredeti tulajdonosainak. Csak persze a nyomozásnak nem kell megtorpannia az első fideszes szálnál. Kérlelhetetlen hozzáállásod tiszteletre méltó, csak az irány rossz. Mutatom a helyeset: Polt.

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.16. 10:41:21

@nu pagagyí:

Ne hazudj.

A Buda-Cash és Questor is az MSZP-SZDSZ-es elkúrók alatt jóval kezdték meg a működésüket, és csalásaikat.
A ballibek alatt többször is megvizsgálták ezeket és rendben találták a mocskos sikkasztókat.
A Fidesz alatt pedig lebuktak.
Ezek a tények.

A Buda-Cash volt az MSZP-s biznisz a Questor pedig a Fideszes.
Ennyi a különbség mindösszesen.

Viszont az én pénzemből egyik károsultat se kárpótolják.
Fizessék meg a bankok, akik alapot hoznak létre egyébként ilyen esetekre, és akik a felügyeletet is szabályozzák.

nu pagagyí 2016.08.16. 10:42:08

@röf: Felsorolásod némileg furcsa:
- Lupis az Antal-kormány alatt működött, lebukott, nem falazott neki senki,
- Bajnai alkalmazott volt egy cégben, amelyet a piaci körülmények döntöttek be, nem történt semmiféle csalás, csak politikai szarkeverés.
- A Kulcsár ügy nem károsított meg vétlen magánszemélyeket, csak jogtalan előnyöket nyújtott egyeseknek. Sokféle egyesek lehettek, mert talán még most sincs ítélet, pedig szeretteid kormányoznak.

Ja, visszaadtad már nejlonstaniclit taxis Gyuszinak?

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.16. 10:43:57

@Ballib cenzúrázók réme 16:

vs.hu/gazdasag/osszes/buda-cash-botrany-mszp-s-penzugyminisztereket-hallgatna-meg-a-fidesz-0306
gazdasági bizottság hétfői ülésén László Csabát és Draskovics Tibort azért hallgatnák meg, mert kezdeményezésükre törölték el a brókercégek korábban kötelező kétévenkénti helyszíni ellenőrzését. Várják a tanácskozásra Veres Jánost is, aki "a korábbi két év helyett csak ötévenkénti ellenőrzést írt elő a brókercégeknél". Az ülés napirendje, és meghívója itt található.

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.16. 10:45:20

@nu pagagyí:
Megvan a dátum ??
2007 = MSZP SZDSZ kormány.

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2016/04/04/eleinte_a_csoddel_harcolt_a_buda-cash_aztan_beindult_a_nagyszabasu_lopas/

A vádirat lényege szerint Varga Péter és társai – valamennyien a tulajdonosi körből - a Buda-Cash Brókerház működtetése során, 2007-től kezdve olyan bűnszervezetet hoztak létre, aminek keretében az ügyfelek befektetéseit részben úgy használták fel, mintha az a saját pénzük lett volna, részben pedig ellopták ezt a pénzt.

nu pagagyí 2016.08.16. 10:45:59

@Ballib cenzúrázók réme 16: A Buda Cash a devizaválság miatt dőlt be, a hiányt egy ideig sikeresen eltüntették a könyvelésben, aztán bedőltek. Az unortodox felügyelet is csak a bedőlést konstatálta, amúgy addig mindent rendben talált. A Quastornak viszont úgy engedélyeztek kötvénykibocsátást, hogy nem volt már vagyon, fasz sem vizsgálta van-e? A korábbi érában kellet legalább egy stadion fedezetként.

nu pagagyí 2016.08.16. 10:57:01

@Ballib cenzúrázók réme 16: Buda Cash? Van politikai szál? Nem tudok róla. Úgy tudom, a vagyon is megvan, épp most kaparintja meg Matolcsy rokona:
24.hu/fn/penzugy/2016/03/02/matolcsy-rokonae-lehet-a-buda-cash-vagyona/

Természetesen a Tarsoly bűnbanda esetében is megvan a vagyon, csak már néhány fideszes potentát zsebében, így hát közismerten jogállami ügyészségünk egy istennek sem találja, igaz nem is keresi.

nu pagagyí 2016.08.16. 11:02:00

@Ballib cenzúrázók réme 16: 2006.ig nem is volt vele gond, kiváló utazásokat szervezett. Aztán beállt a fideszes önkormányzatok közpénz elleni csalássorozatainak kiszolgálójának. Addig-addig ügyeskedtek, hogy az ügyfelek pénzét is ellopták. Aztán a lyuk betömésére jött a fedezet nélküli kötvénykibocsátás és az illegális kötvénykibocsátás volt, amit már a haverok fedezete alatt végzett. Nélkülük nem sikerülhetett volna.

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.16. 11:40:56

@nu pagagyí:

Bajnai Gordon szocialista kormánya 2009-ben két buda-cashest is állami pozícióba emelt: Andrási Miklós buda-cashes befektetési igazgató MÁV-vezér lett, Antali Károly buda-cashes fb-tag a vasút átalakításáért felelős kormánybiztos lett

2016.08.16. 12:22:37

@röf:

"A kvesztorosak nem károsultak, hanem kockáztatták a fölösleges pénzüket, és buktak."

Pontosan úgy, ahogy a devizahitelesek.

"Ha mondjuk minden fehérgalléros gengszterkedésért az állam lenne felelős, és az államnak kellene jótállnia, akkor folyton üres lenne az államkassza.
Kezdve Lupis Józsitól meg Bajnaitól Kulcsáron át, az összes banki szabadrablásig."

Mellébeszélésben + 1000.
Tudod a felügyelet és az MNB orra előtt folyt évekig egy több 100 milliárdos piramisjáték.
Aki ezt nem veszi észre az vagy takarodjon a p-be és fizessen vagy maga is benne van a buliban.

2016.08.16. 12:36:07

@Ballib cenzúrázók réme 16:

A hülye trollok és politikai bértrollnokok egyszerű képessége a mélyre hajolás, hogy önmagukat szopják le! :D

" Bajnai Gordon szocialista kormánya 2009-ben két buda-cashest is állami pozícióba emelt: Andrási Miklós buda-cashes befektetési igazgató MÁV-vezér lett"

"Ráadásul Andrási nem sokkal 2009-es MÁV-elnöki kinevezése előtt még a Fidesz Európai Parlament-i listáján szerepelt."

Nidda te BAROM! Egy fideszes alapító okirat. Na ki van az első helyen?

fidesz-orbanviktor.gportal.hu/gindex.php?pg=23872635

Szelid sunmalac 2016.08.16. 13:27:19

@Ballib cenzúrázók réme 16: Figyelj csak batyukam! Nem faraszto mindent megprobalni a maszopra kenni, holott mar a HARMADIK Orban kormany van, abbol is ketto KETHARMADDAL HAT KIBASZOTT eve? Meg mi a faszt akarsz masra kenni te gerinctelen fereg?

Uni1002 2016.08.16. 17:00:58

@Ballib cenzúrázók réme 16: Csak szólnék, hogy a 2010-et megelőző kormányok alatt, semmi gond nem volt a Questorral. A megalapítása óta voltak kötvényeim, mindig pontosan fizettek. Az utolsó Fidesz éra alatt kezdtek a dolgok rossz irányba menni. Összenőttek a Fidesszel, lásd Szijjártó kapcsolat, kormány, és önkormányzati pénzek. Feltételezem, hogy ezeknek a kamata bizonyos magánzsebekbe vándorolt. Mikor végkép kifosztották a céget, az MNB asszisztálása mellett, Tarsoly saját magát jelentette fel, híres levelében, amit Orbánnak írt.
Nem a Fidesz buktatta le őket, csak buzgón eljátszották, hogy megvezessék az egyszerű fidesz talpasokat, akiknek szintén beragadt a pénze, mert a nagyvezír nem szólt nekik időben...

János Jarogh 2016.09.30. 13:06:00

Magyarországon jelenleg az is kockázatot vállal, aki a bankban tartja a pénzét, ahol egyébként már kamat sem jár érte, "kezelési költségek" viszont igen. Ez már a művészet színtre emelkedett szélhámosok országa, melyeket erőteljesen támogat és véd a szélhámosok királya.
süti beállítások módosítása