Pápa Levente blogja

Tanmese a Drága Postáról

2016. december 06. 21:36 - Pápa Levente

A minap maga Orbán Viktor jelentette be, hogy a nyugdíjasok az év végén kapnak extra 10.000 ft Erzsébet-utalványt. Mert a gazdaság jól teljesített. Oké.

 

Aztán Lázár János főminiszter bejelentette, hogy a Magyar Posta túl drága ajánlatot adott, ezért a járási közigazgatási hivatalnokok fogják kivinni az ajándék Erzsébet-utalványokat. Micsoda??? Stop.

 

Furcsa, hogy mindenki beszél mindenről ebben a témában (mondjuk Tállai illetékes elvtárs performansza tényleg frenetikus volt), csak éppen a lényegről nem. Ha igaz, amit Lázár mond, akkor:

 

1.       A Magyar Postát azonnal be kell zárni, felszántani, sóval behinteni és/vagy

2.       Azonnal ki kell rúgni a közigazgatásból egy csomó embert.

 

Ugyanis, ha a dedikáltan postai szolgáltatásokra létrehozott vállalatnál OLCSÓBBAN tudja kivinni ezeket az utalványokat 2,8 millió emberhez a közigazgatási kar, akkor vagy rohadtul rosszul szervezett a posta, vagy a közigazgatásban semmi dolguk nincsen azoknak, akik kivinnék ezeket. A gazdaság legalapvetőbb működési elve, hogy specializálódnak a szereplők. Miért? Mert így hatékonyabb, és emiatt olcsóbb. Ennyi. Ugye furcsa lenne, ha a zöldséget olcsóbban kapnánk a susztertől, filmet nézni a tejivóba érné meg járni, és az étteremben rendelnénk internetet olcsón árusítva.

 

Jellemző a mai kormányzás és közélet minőségére, hogy ez az indok egyáltalán szóba kerülhetett. Mindenkinek röhögnie kéne, amikor egy ilyen magyarázat elhangzik. Az ellenzéknek pedig azonnal a posta és a közigazgatási kar átvilágítását kéne kezdeményeznie.

 

Vagy Lázár hazudott. És akkor meg ezt kell kimondani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://papalevente.blog.hu/api/trackback/id/tr7112029059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása