Pápa Levente blogja

Mostanra már feleslegesen tartóztatták le Tarsolyt!

2015. március 27. 07:42 - Pápa Levente

A hatóságok bűnrészesek

Az egész ország nem érti, hogy miért csak tegnap, 17 nappal az ál-öncsőd után tartóztatták le Tarsoly Csabát. Azt még érteni véltük, hogy mi okból próbálta meg közben átadni a milliárdos cége vezetését egy senki által nem ismert, börtönviselt embernek, bizonyos Orgován Bélának. De azt megint az egész ország nem érti, hogy akkor pár nap múlva mégis miért vette vissza a Quaestor irányítását újra Tarsoly? Most kiderül: mert így meg tudja úszni a felelősségre vonást. Hogyan? 

tarsoly.jpg

kép: blikk.hu

Kezdjük azzal, hogy március 9-én este öncsődöt jelentett a Quaestor kötvénykibocsátó cége. Másnap a jegybank felügyeleti biztost nevezett ki a Quaestor brókercége élére. Mindenki azt hitte, megnyugodhat, mert léptek a hatóságok. De kiderült, hogy nem. Kiderült, hogy nem lett bejelentve a csődeljárás még legalább 10 napig. Közben lehetőség támadt, hogy átvariálják a főcéget. Új vezető (Orgován Béla), és az addigi liechtensteini off-shore tulajdonos helyett a kötvénykibocsátó lett az új tulajdonos. Ez a cég tartozik a kötvénytulajdonosoknak. Ezzel a tulajdonosváltással azt érték el, hogy egy végelszámolás esetén csak minden más hitelező után, a sor legvégén kaphatják vissza a kisbefektetők a pénzüket. Aztán nagy meglepetésre Tarsoly mégis felvállalta a felelősséget, és szerdán visszavette a cége irányítását. Persze ezt csak mondja, mert pont ezzel a trükkel fog kibújni a komolyabb büntetés alól.

Közben a Fidesz nem tétlenkedett. Legalábbis látszatra. Rogán gyorsan előállt egy „brókerelszámoltató” törvényjavaslattal, ami mostantól „örökre megvédi a keményen dolgozó kisembereket”. Természetesen az egész törvényjavaslat egy politikai trükk, szemfényvesztés, terelés. Csupán az a célja, hogy elterelje a figyelmet a jelenről. Ugyanis arról van szó, hogy nem kell semmiféle új törvény, a ma hatályos jogszabályok alapján minden eszköze meglett volna a hatóságoknak, hogy lépjenek, és megvédjék az emberek pénzét. Ugyanis Polt Péter főügyész még az ál-öncsőd napján, azaz március 9-én elrendelhette volna a teljes Quaestor-csoport zár alá vételét. Ezt kiváló cikkében az Átlátszó már meg is írta. És Tarsoly Csabát is még aznap előzetesbe helyezhette volna az ügyészség. Nem lett volna tulajdonosváltás, nem lett volna vezetőcsere és állami pénzek elsőbbségi kifizetése, nem lett volna lehetséges off-shore számlákra elutalni a pénzt. És nem lett volna újra vezetőcsere most szerdán, két napja sem. 

Ha egy vállalatnál vezetőcsere történik, a korábbi vezető átadja az összes dokumentumot az utódjának az átadás-átvétel folyamatában. Ez a régi vezető felelőssége. Amint az új vezető megkapta a dokumentumokat, felelőssége teljes tudatában kijelenti, hogy átvette, és onnantól ő felel azokért. Ez történt a Tarsoly-Orgován csere esetében is. Aztán szerdán hirtelen Tarsoly „rájött”, hogy vállalnia kell a felelősséget. És az újabb vezetőcsere miatt most Orgován tartozik átadni a cég papírjait Tarsolynak. De ha ezek közben elvesztek, vagyis nem tudja átadni azokat Tarsolynak, azért már Orgován felelős a jog szerint. Az az ő bűne lesz. Viszont a Quaestor-csoportnál elkövetett bűncselekményeket már csak hiányos dokumentumok alapján vizsgálhatja a bíróság, hiszen a papírok eltűntek. Felelős: Orgován Béla.

Hát így. Ezért csak tegnap tartoztatták le Tarsoly Csabát. Miután újra vezetője lett a cégének, már áll a vizsgálatok elé. Jöhetnek a rendőrök, mehet a kihallgatás. Mert már nincsenek papírok, és ezért Orgován a felelős. Ennyi. Ja, és a kisbefektetők a sor legvégén kapják vissza a pénzüket. Szóval lehet kattintgatni a vakukat, amikor Tarsolyt elviszik a rendőrök, meg lehet teátrális jeleneteket rendezni a híradókban, hogy Tarsoly lebukott. Álca, máz, púder. Mindenkinek tudnia kell, hogy ezen a 17 napon múlt, hogy Tarsolyt nem lehet ténylegesen a bíróság elé állítani, és az emberek pénzét ellopták.

Ezért állítom, hogy a hatóságok bűnrészesek a Quaestor-ügyben. Addig védték meg Tarsolyt a jogi eljárások (előzetes, és a Quaestor-csoport zár alá vétele) alól, amíg el tudta tűntetni a nyomokat, hogy más vigye el a balhét. Na, ez a state-capture, ez a foglyul ejtett állam. És nyilván a Fidesz főemberei érhették ezt el az állami szerveknél. Az egész fideszes Quaestor-bűnbandának: Poltnak, Matolcsynak, Szijjártónak és Orbánnak azonnal le kell mondania, és távoznia kell a közéletből. Lebuktak, megbuktak.

Egy olyan országban, amit az Együtt akar felépíteni:

  • Magyarország újra Köztársaság lesz, és nem pár ember Részvénytársasága
  • A törvény mindenkire egységesen fog vonatkozni

Az Orbán rezsimben semmi sem fog történni. Nem követelek én semmit ezektől. Nem kérek én semmit ezektől. Mert az egész rendszer az övék. Orbáné, Matolcsyé, Rogáné. Menthetetlen, javíthatatlan. Velük nincs együttműködés. Ezek lopnak.

De tőletek, akik ezt a cikket olvassátok, tőletek kérek valamit. Ti tudjátok csak lebontani ezt a rákos fertőt, ami elburjánzott idehaza. Azt kérem tőletek, hogy senki ne szavazzon ezekre. Úgy tudnak elmúlni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

 

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://papalevente.blog.hu/api/trackback/id/tr637308794

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pápa Levente: Mostanra már feleslegesen tartóztatták le Tarsolyt! 2015.03.27. 12:26:02

Az egész ország nem érti, hogy miért csak tegnap, 17 nappal az ál-öncsőd után tartóztatták le Tarsoly Csabát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zöldszamár 2015.03.27. 08:02:41

Javaslat a közös tüntetéshez, minden magyar károsult ( föld, tarfik, boltbezárás, Quaestor) nagy tüntetéseként legyen meghirdetve.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.03.27. 08:25:40

Egy kis polbulvár, ami viszont sok mindenre magyarázatot adhat...
"Mikuska valamivel több, mint három éve a Miniszterelnökségtől igazolt át a Quaestorhoz - írja a Blikk. A kormányzatban osztályvezetőként dolgozott több mint egy évig. Azóta a cégcsoportban Tarsoly Csaba jobbkeze, a Győri ETO focicsapatot is többször képviselte.
Mikuska élettársa Polt Péter nagyobbik lánya. A kapcsolatról a Facebook is tanúskodott: Mikuska Zoltán oldalán közös nyaralásos képek szerepeltek, míg a Blikk meg nem kereste Tarsoly bizalmasát. Akkortól Mikuska profilja elérhetetlenné vált, Polt lánya pedig saját oldaláról törölte közös képüket."

fn.hir24.hu/penzugy/2015/03/27/a-fougyesz-lanyaval-jar-a-quaestor-vezer-titkara/

fvipera 2015.03.27. 09:16:40

amit írtál, az egy polgárjogi perben igaz lehet, a büntetőügyben nemcsak a dokumentumok harcolnak. abban egyet értek, hogy tarsoly ezzel nehezíteni akarta a nyomozást/bizonyítást, de ellehetetleníteni nem tudta. ez a kis trükk csak súlyosbít a helyzetén egy normális eljárás keretein belül

Gregersen Nils 2015.03.27. 09:24:03

@zöldszamár: rendvédelmi nyugdíjasok, rokkant nyugdíjasok, magán nyugdíjpénztári tagok, tanárok, munkanélküliek, stb. Úgy együttvéve többszöröse az ország lakosságának....

zöldszamár 2015.03.27. 12:23:34

Az egyik tegnapi gyöngyszem: Giró-Szász is kénytelen volt kiállni, és azt mondta, azért nem figyelmeztették a keményen dolgozókat, mert nem akartak rémhírt kelteni. Na de ember! Kormány nem tud rémhírt kelteni! Az csak cáfolni tudja a rémhírt, meg büntetőjogilag üldözni! Leülhetsz fiam, egyes.

SHERIFF66 2015.03.27. 13:08:17

@zöldszamár: Lehet feszíteni a húrt de már nem sokáig!Ezt csak velünk magyarokkal lehet megcsinálni. Addíg amíg egy-két ilyen féreg mint Tarsoly és környezete( államtitkárokat,minisztereket beleértve)nem találják valahol golyóval a fejükben vagy autójuk velük együtt nem repül a levegőbe ezt mindig meg fogják csinálni.Úgy gondoljuk, hogy jogállamban élünk,de sajnos nem.Akkor pedig a népnek cselekedni kell!!!!!Ébresztő!!

Rwindx 2015.03.27. 16:48:43

"De ha ezek közben elvesztek, vagyis nem tudja átadni azokat Tarsolynak, azért már Orgován felelős a jog szerint. Az az ő bűne lesz. Viszont a Quaestor-csoportnál elkövetett bűncselekményeket már csak hiányos dokumentumok alapján vizsgálhatja a bíróság, hiszen a papírok eltűntek. Felelős: Orgován Béla."

Ez írtózatos baromság. Orgován esetében maximum bűnrészességet lehet megállapítani a nyomozás hátráltatásában, ugyanis a bűncselekmény elkövetése pillanatban Tarsoly irányított mindent. Attól ha a papírok esetleg nem lesznek meg, ezen a tényen semmi sem változtat, azaz Tarsoly és az egyéb vezetők fogják elvinni a balhét.

A tulajdonosváltás kapcsán pedig a bíróság simán visszaállítathatja az eredeti állapotot.

Csak a leghülyébbeknek nem nyilvánvaló hogy azért kellett ezt kihoznod, hogy a végén a kormányt vádolhasd :D

komplikato 2015.03.27. 18:32:49

@Fedor: Azóta, legalábbis páran jelezték, eme kapcsolatra utaló képek nem elérhetőek vagy privátba tették. Valószínűbb törölték marha gyorsan. :D

komplikato 2015.03.27. 18:35:20

@Rwindx: Valaki írt egy hosszú feltétel sort, ami szerint mg kellene felelnie a törvényi előírások szerint Orgován kartársnak és ami alapján soha ki sem lehetett volna nevezni törvényesen. Ha ez igaz és jogilag bizonyítható, akkor elvileg végig Tarsoly volt a hunyó, bármit tüntettek is el az Orgován kartárs "idejében".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.27. 18:36:06

@Rwindx:

"A tulajdonosváltás kapcsán pedig a bíróság simán visszaállítathatja az eredeti állapotot."

Lehet, de az offshore cégeknek utalt, és azóta ki tudja, hol lévő pénzeket már nem tudja visszaszerezni.

Olvastad ugye a hírt, hogy egy fillér vagyona sincs a szemétládának, minden más nevén van. Nyilván már évek óta, hiszen jó ideje folytak a csalások, és sejtette, hogy előbb-utóbb lebukik.

"Tarsoly és az egyéb vezetők fogják elvinni a balhét."

Fene tudja, Nem lennék meglepve, ha lenne az a bíró, aki majd 2 év felfüggesztettre és 100 milliárd forint vagyonelkobzásra ítéli - utóbbira persze hiába, mert vagyontalan szegénykém.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.27. 18:38:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az előző kommentemhez: Talán még mond neked valamit Princz Gábor neve, akkor sejtheted, milyen ítélet várható. Persze Micikét, a pénztárost kőkeményen megbüntetik majd.

Bonaparte 2015.03.27. 19:38:14

@Rwindx: Bántó szándék nélkül, nem tudsz vagy nem akarsz a bűnözők logikájával gondolkodni. Képzeld el az alábbiakat: T. Csaba és O. Béla ülnek az ügyvédnél, a cég vezetői pozíciójának átírása ügyében. Sok papírt alá kell itt írni, ezek közül csak egy az átadott céges iratok jegyzéke, egy több száz oldalas dokumentum. T. Csaba átad egy tömött aktatáskát, mondván, ebben vannak a listán szereplő iratok. O. Bélának zavarában eszébe sem jut egyeztetni a listát a táska tartalmával. Honnan is tudná, hogy ő ebben a percben lett csúnyán átverve, hiszen még traktort sem vezetett életében, nemhogy pénzügyi cégcsoportot. Közben a cég _valóban_ teljes iratanyagát tartalmazó négy kamion éppen elhagyja az országot. Pár nappal később, amikor T. Csaba visszaveszi a céget / a rendőrség számon kéri az új cégvezetőt (nem kívánt rész törlendő), az iratjegyzék alapján követeli a négy kamionnyi iratot, amit O. Béla nem tud átadni.
Így már látszik, mire volt jó ez az értelmetlennek tűnő pingpongozás a cég vezetői tisztségével?

Tudományos libsizmus 2015.03.27. 20:29:19

Ez az egész Buda-Cash és Quaestor ügy messziről bűzlik az MSZP-től. A '90-es évek hamisítatlan posztkommunista fílingje: ráírják a céget egy hajléktalanra. Ilyen ócska gagyit csak a szocik tudnak kitalálni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.27. 20:42:41

@Tudományos libsizmus:

Nme azért a két fillérért, de nekem ilyenkor egy Kaya Ibrahim név is felrémlik.

Rwindx 2015.03.27. 21:19:02

@komplikato: Lehetséges, de szerintem ez már majdnem részletkérdés. Az eredeti bűncselekményt Tarsolyék követték el, akár "tudja igazolni" papírokkal, akár nem.

Rwindx 2015.03.27. 21:24:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Lehetséges, de a tulajdonosváltást nem is pontosan ennek kapcsán írtam, hanem a poszter kifizetési sorrend állítására.

Igen, olvastam hogy milyen szegény, én is úgy gondolom hogy készült a dolgokra. Ha viszont ennyivel megússza, akkor szerintem pár embernek megér annyi pénzt összedobni, hogy egy profi egy távcsövessel leszedje amikor kilép a bíróság ajtaján.

Rwindx 2015.03.27. 21:29:01

@Bonaparte:
Értem mire szeretnél kilyukadni, de ahogy már leírtam az egy másik bűncselekmény a dokumentumok eltüntetése, attól még az MNB vizsgálata feltárta a fiktív kötvénykibocsátást, tehát a harmincezer embert megkárosították, függetlenül attól, hogy megvan-e mondjuk a kilapátolt pénz útja.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2015.03.27. 21:43:23

"a hatóságok bűnrészesek a Quaestor-ügyben", hát elég nyilvánvaló az értelmesebbeknek. De a nagy kérdés végül is az, hogy ezt hányan fogják megérteni rajtunk kívül. Meg aztán ott vannak az értelmesebb fideszesek, egykori fideszesek is, akik még most sem akarják bevallani maguknak, hogy jól fizető állásuknak milyen mellékhatásai vannak hazájukra.

Bonaparte 2015.03.27. 22:13:05

@Rwindx: Nem akartam mentegetni senkit sem. Aki eltünteti a jóhiszemű befektetők pénzét, az kerüljön rács mögé. Ez persze a befektetőkön nem sokat segít, ha az eltűnt pénzt nem lehet más vagyonból visszafizetni. Márpedig a manipuláció éppen erre megy ki.
A papírok eltűnése azért nagy baj, mert egy dolog tudni, hogy mi történt, és egy másik dolog bizonyítani. A bíróság előtt pedig csak a bizonyított tények számítanak. Úgy értem, egy normális bíróság előtt.
Azzal a 130 milliárdnyi kötvénnyel nem az a baj, hogy fiktív. Az csak attól fiktív, hogy engedély nélkül bocsátották ki. így is lehetett volna valami nyereséges beruházás mögötte (pl.találtak egy olajmezőt, és annak a kitermelését indítják be), és ebből vissza is fizethették volna, akkor a kutyát nem érdekelte volna, hogy fiktív. A baj az, hogy a kötvények mögött nem hogy nyereséges beruházás, de semmi sincs. A "legális" kötvények mögött sem. A különbség csak annyi, hogy míg egy "legális" vállalati kötvény értékének lenullázódása normál üzleti kockázat, a "fiktív" kötvény kibocsátása viszont csalás, ezért az utóbbiaknál esetleg lehet BEVA kártérítés.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2015.03.27. 23:57:33

Józan paraszti ésszel átgondolva fiktív papírok után semmiféle BEVA kártérítés nem jár. Ellenben a károsultak a büntetőper kimenetelének függvényében polgári pert indíthatnak. Egyelőre ui. még a fiktív kibocsátás ténye sincs bizonyítva.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.28. 00:34:19

@Rwindx:

"pár embernek megér annyi pénzt összedobni, hogy egy profi egy távcsövessel leszedje amikor kilép a bíróság ajtaján."

Szerintem is pozitív fejlemény lenne.

Érdekes 2015.03.28. 00:54:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az a szomorú, h csak ebből értenének. De miért?????? hogy lehetnek emberek ennyire kapzsik?

Velence19 2015.03.28. 10:51:14

@Rwindx: Nem olyan baromság. Ha az lenne, akkor a nyomozás akadályozása, iratok, bizonyítékok eltüntetése nem lenne indoka az előzetes letartóztatásnak. A bíróság visszaállíthatja az eredeti állapotot, de az eltűnt bizonyítékokat nem, vagyis azok hiánya akár a bűntény minősítését is (pl. bűnszövetkezetben, vagy nem, stb.) befolyásolhatja.

zöldszamár 2015.03.28. 13:30:51

Gurulnak a gyöngyszemek.A mai legfrisebb: Pol Péterné asszony a botrányban vastagon sáros pénzügyi felügyelet, az MNB személyzeti főnöke. (Az, hogy a nagyobbik Polt-lány a Q-vezér személyi titkárával kavar, talán már csereszabatos)

zöldszamár 2015.03.31. 12:09:16

Újabb adalék az MNB bűnösségéről (tegnap esti tévéből) a Tarsoly-Orgován váltásról
1. Az ilyen típusú változásokat legalább 30 nappal előtte be kell jelenteni a jegybanknak (2013-as hitel- és pénzintézeti tv. az átadás-átvételről)
2. A büntetett előélet kizáró ok
Kérdések:
1. Matolcsyék már legalább 30 nappal korábban tudtak róla és engedélyezték?
2, Nem tudtak róla, nem engedélyezték, de akkor mi alapján jegyezték be, ill. a kiküldött felügyelőnek nem tűnt fel, hogy az a vezető, akit nem engedélyeztek?
Matolcsy nem bújkálhat sokáig

Alex62 2015.04.09. 07:00:07

@Tudományos libsizmus: Kaya ibrahimról már hallottam a FIZESS kapcsán.
Tudna konkrét Szocialista példát mondani? Amennyiben nem ön fizetett troll.
süti beállítások módosítása