Pápa Levente blogja

Kövér Laci bácsi George Lucas nyomdokain

2015. december 30. 10:43 - Pápa Levente

Egy messzi-messzi galaxisban…

Isten a tanúm rá, nem akartam foglalkozni Kövér Laci bácsi év végi újabb performanszával. Mert nem érdemes. Mert felesleges. De aztán jött ízlésesen közvetlenül karácsony előtt a Pesti Srácok interjú, ami beakadt nálam is. Még ezután is mondták a kollégák, barátok hogy ne foglalkozzak vele. De hát könyörgöm, mégiscsak ez az ember a Magyar Országgyűlés elnöke lassan már 6 éve, és ez az ember a Fidesz egyik főideológusa, korifeusa. Úgyhogy sajnos egyszerűen nem lehet csak úgy elmenni a gondolatai mellett, muszáj vele foglalkozni.

7409773_3768981741862345868235743116ba77_wm.jpg

kép: 444.hu

Karácsony után megnéztem a Star Wars új részét. Rájöttem, hogy megdöbbentő a hasonlóság Kövér gondolatai és Han Solo kalandjai között: mindkettő az emberi fantázia szüleménye. Csodálatos dolog, ahogy Lucashoz hasonlóan Kövér Laci bácsi is megálmodott magának egy külön Univerzumot. Ebben a galaxisban máshogy működik a gravitáció, lehet gyorsabban menni a fénysebességnél, a lézer megáll a kardban, és a fizika egyéb törvényei is máshogy működnek. Ahogy Lucas illetve Kövér megálmodják. És a néző, illetve a szavazó csak úgy repül, szárnyal ebben a furcsa álomszerű mesevilágban. Még a zene is jó. Ákos.

Merthogy nehéz józan ésszel máshogy értelmezni Kövér gondolatait. Felfogni nem lehet, az biztos. Amikor elkezdtem alaposan elolvasni, egyre-másra csak jött elő a fejemből: ez se így van, ez is hülyeség, ez egy nagy csúsztatás, és így tovább. Úgyhogy a terjedelem korlátossága végett nem is tudok mindennel foglalkozni, inkább csak úgy mazsolázgatok ebből a karácsonyi Kövér-tálból. Na nézzük!

  1. „A baloldaliak … mindig újabb és újabb tömegeket, csoportokat szuggerálnak bele az elnyomotti, pária státusba, hogy ismét kialakíthassák a „felszabadítás” lehetőségét.”

Mondja ezt annak a pártnak a főideológusa, amelyik a Horthy-rendszert tekinti a valaha létezett világok legjobbikának, és mint ilyenre, példaként is tekint arra. Az a párt, amelyik urakra és szolgákra akarja osztani a magyar társadalmat. Európában, a XXI. században. Mert hogyan máshogy lehet értelmezni a közmunka rendszerének minden határon túli kiterjesztését, a munkaalapú társadalom vízióját, a gimnáziumi és felsőoktatási rendszer elsorvasztását, a közszolgáltatások (benne az egészségüggyel) tudatos alulfinanszírozását, a szegényebbeket sújtó adórendszert, a gazdagok által igénybe vehető végtörlesztést, vagy a vidéki újfeudalizmus kiépítését? Hogyan máshogy lehet értelmezni azt, amikor a hatalom szánt szándékkal elzárja a felemelkedés csatornáit? Amikor minden ember az marad, aminek született. Röghöz kötve, úri függőségben. A Fidesz és Kövér Laci bácsi „nem beleszuggerálja az újabb és újabb tömegeket az elnyomotti, pária státuszba”, hanem megvalósítja azt. Cselekszik. A feudumává teszi, ilyen jobbos szlengben. Abban egyetértünk, hogy a Fidesz utáni világ akkor tud majd sikeres és boldogabb lenni, ha ezeket a rétegeket valóban „felszabadítjuk”. Ha mindenki azzá tud válni, amire képessége, szorgalma, tehetsége predesztinálja.

  1. Aki nem tesz semmit az új generációk megszületéséért … az valószínűleg nem vár el semmit, mert kizárólag a mában képes gondolkodni, és fel sem merül benne, hogy mi lesz vele 30 év múlva.

Mondja ezt annak a pártnak a főideológusa, amelyik soha nem látott mértékben gondol csak a rövid-távú hatalmi érdekeire, és soha nem látott mértékben éli fel az ország hosszú-távú erőforrásait. Amelyik minden erőforrást az idő alatt akar felhasználni (és ellopni), amikor kormányoz. Mert hogyan máshogy lehet értelmezni a később szükségessé váló 3000 milliárd forint magánnyugdíj vagyon elvételét és felélését, a Paks2 projekt keretében az ország évtizedekre szóló energiafüggőségének létrehozását és eladósítását Putyin Oroszországa felé, a rezsidémon legyőzése érdekében a közműhálózatok hosszú-távú lepusztítását, az EU-s források elosztásának előrehozását 2017-re, a jegybankban korábban meglévő 700 milliárd forintos tartalék elköltését? Amelyik tudatosan alulfinanszírozza az oktatást, az egészségügyet, az úthálózat karbantartását, és minden más közszolgáltatást, amit később majd pótolni kell. De ez a hatalom még arra is képes, hogy a lakás ÁFA-t csak a következő 4 évre csökkentse le 5%-ra, hogy minden lakás ebben a 4 évben épüljön, utána egy darab se, sőt még azon is gondolkodik, hogy a paksi atomerőmű működése következtében esetlegesen előálló későbbi költségekre félretett tartalékot is elkölti ma. Mert kell neki. Amelyik párt magasról tesz arra, hogy miből lesz 20-30 év múlva nyugdíjunk. „Utánunk a vízözön” – ez a mai FIDESZ politikája. A Fideszben és Kövér Laci bácsiban nemcsak hogy „fel sem merül, hogy mi lesz 30 év múlva”, hanem teljesen tudatosan feléli a jövőt. Elveszi a mi közös jövőnket.

  1. Aki azt gondolja, hogy a gyermekvállalás fontosságának hangsúlyozása már önmagában elfogadhatatlan beavatkozás az intim szférájába, az idősen, betegen se kérjen semmit olyan emberektől, akik adófizető, a társadalmat fenntartani képes gyermekeket neveltek fel tisztességben, szeretetben!

Mondja ezt annak a pártnak a főideológusa, amelyik elvette és felélte a 3000 milliárdos nyugdíj megtakarításokat, és amelyik újra egyedülivé tette a felosztó-kirovó rendszert. Ahol a fiatalok fizetik az öregeket, és nem az életük során felhalmozott megtakarításokat költik el a nyugdíjasok. Amelyik párt emiatt mindannyiunkat kiszolgáltatott a következő generációnak. Tette ezt azzal az ígérettel, hogy meg fogja állítani a demográfia gyors romlását. Hallottuk, hogy szexi az egykulcsos SZJA, meg a családi adókedvezmény, meg a 3 éves GYES, meg a családi támogatások, meg a minden. Most, hogy 5-6 év kormányzás után kiderült, hogy lényegében semmit nem tudott kezdeni a demográfiával a Fidesz, most gyorsan elkezdenek fenyegetőzni, hogy szülni kell, különben nem lesz nyugdíj. Igen, kedves Laci bácsi, ezt tudtuk eddig is, és ezt mondjuk 5 éve. Hogy nem lehet a Laci bácsi kedvéért, az „akarat diadalával” megjavítani a demográfiát. Mert a fiatalok akkor fognak gyereket vállalni és itthon maradni, ha egy prosperáló, kiszámítható, esélyekkel teli, szerethető országban tudják felnevelni őket. Ez pedig nem megy parancsra, hanem csak a jó kormányzás segít. Szóval készülhetünk a Fideszes szlogenre: „Tetszettek volna szülni, akkor lenne nyugdíj!”

  1. Ami példátlan, az a velőtrázóan cinikus képmutatás. Orwellt idézve, kialakult egy „újbeszél” nyelv. Amiben a szabadság rabság, a tolerancia mérhetetlen intolerancia, a demokrácia egy nagyon is szűk kisebbség kifinomult manipulációja, az egyenjogúság pedig azt jelenti, hogy a nagyobb befolyású országok lediktálhatják a „közös értékeket”, megmondhatják, hogy melyik önkényuralmat kell elítélni és melyiket relativizálni, satöbbi.

Mondja ezt annak a pártnak a főideológusa, amelyik a közigazgatásban nem enged használni olyan szavakat, mint szegénység vagy stadion. Amelyik levélben küldte el a hivatalnokoknak a Fideszes „újbeszél szótár” aktuális kiadását. Nevetséges és félelmetes egyben. Az a párt, amelyik elképesztő pökhendi és cinikus módon birtokolja hatalmát. Aminél már csak az arroganciája nagyobb. Akiknél tényleg a „demokrácia egy nagyon is szűk kisebbség kifinomult manipulációja”. Mert hogyan máshogy lehet értelmezni az olyan eltorzított választási rendszer létrehozását, amelyik közpénzből támogatja a kamupártokat, amelyik a világon egyedülálló „győztes kompenzációval” (már a neve is röhejes, hiszen miért kéne a győztest kompenzálni???) még további előnyben részesíti a győztest, amelyik önkényesen átszabja a választókerületeket, amelyik tudatosan kihasználja a kettős állampolgárok szavazatait, de amelyik korlátozza a külföldre emigrált szavazókat? És akkor még nem beszéltem a kampányszabályokról, a rendkívül alacsony pártfinanszírozásról, a média eltorzított viszonyairól. Amelyik párt közpénzeket ad a hatalom kegyeltjeinek, hogy megvegyék a média újabb és újabb szereplőit, hogy még féloldalasabb és manipulatívabb legyen a tájékoztatás. Amelyik párt lebontja a fékek és ellensúlyok rendszerét, ezer éves mandátummal ültet közhivatalok élére komisszárokat, kiüresít vagy ellehetetlenít intézményeket, az állami hatóságokat használja fel a gazdasági élet megzabolázására. Amelyik „le akarja diktálni a közös értékeket” a civileknek, a gazdaságnak, vagy az egész társadalomnak. Közpénzből lehet nálunk uszító plakátkampányt vagy manipulatív nemzeti konzultációt hirdetni. De nem lehet népszavazást kezdeményezni a vasárnapi zárva tartás vagy a nyugdíjak ügyében. Amelyik ugyanúgy beleszól a Kárpát-medencében élő magyarság dolgaiba: az erdélyi, a felvidéki és most éppen a vajdasági ügyekbe. Hol az ostor, hol a méz. Most éppen a méz: 50 milliárd forintos támogatással durván beavatkoznak a vajdasági magyarok közös ügyeibe. De amelyik párt ezzel sem elégszik meg: közpénzeket felhasználva akart beavatkozni a horvát választásokba, sőt már az Egyesült Államokban is.

A cikk végére kicsit olyan az ember érzése mintha Kövér Laci bácsi leiskolázná George Lucast. Mert lehetett volna úgy is folytatni a Star Wars részeket, hogy Darth Vader panaszkodik az Uralkodónak, miszerint utoljára a köztársasági időkben érezte magát ilyen rosszul, majd hirtelen meggyanúsítaná Luke Skywalkert azzal, hogy véleménye szerint Halálcsillagot épít.

Szóval mindannyian jobban járnánk, ha Kövér Laci bácsi ezt az élénk gondolatvilágát és pezsgő szellemi alkotóerejét inkább a fantasy vagy sci-fi irodalom újabb remeke létrehozásának szentelné. Sokan feszülten és izgulva olvasnánk Orbánfölde történeteit, ahol a Kékszakállú Lázár seregeket szervez Rogán pasa ellen, amit csak a távolról hazatért Vajna varázsló újonnan megvásárolt varázsgömbje tud megakadályozni. Mert aki belenéz, az megszédül. Ez ellen egy dolog véd: a fehér varázspor. El is indul a legkisebb fiú, táskás Habony megszerezni azt, de véletlenül beleszippant, és egy déli szigeten találja magát, egy ünnepi forgatag kellős közepén. Vagy lehet tőlem az erő sötét oldalát képviselő Darth Mató küzdelme az erő jó oldalával, a tudománnyal. Mindegy. Csak foglalkozzon ezzel, és hagyjon minket normálisan élni, hogy felépíthessünk egy olyan világot, ahol aki tanul és dolgozik az előrejut, és ahol tudják az emberek, hogy az alma akkor is leesik a fáról, ha egy politikus a TV-ben mást mond.

Ha még nem tetted, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://papalevente.blog.hu/api/trackback/id/tr128211802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pamut 2015.12.30. 17:04:07

Kövér 25 éve hazudik és gyűlölködik fennakadt szemekkel, őszintén, szíve mélyéből, igazi fideszes dzsihádista fanatikus gyűlöletrobot módjára. Oké, ez igaz, de senkinek nem meglepetés. Inkább valami olyat kéne mondani vagy csinálni ami újdonság, hogy az Együtt is haladjon előre. Ha önerőből nem megy akkor külső szakértőkkel vagy bárhogy. Mert ha nem lesz semmi alternatíva akkor be lesz fejezve a nagy orbánista mű, és a hazaárulók végleg Kis-Oroszországot csinálnak Magyarországból.

baldoc 2015.12.30. 17:52:01

Nekem az a karácsonyi Kövér-gondolat tetszett, hogy hiányzik neki egy rendes ellenzék.
Ez egy két lábon járó cinizmus.
2010 óta mindent elkövetnek , hogy egyáltalán ne legyen ellenzék.2/3-os hatalmukkal elvették tőlük a médiát és kiszárítják tudatosan pénzügyileg az ellenzéket.
Egypárt rendszert akarnak, mint 1990 előtt volt.Végighazudtak 20 évet.

baldoc 2015.12.30. 17:58:11

@pamut: "Mert ha nem lesz semmi alternatíva"
Magának mi az alternatíva, mégis???
A Jobbik kivételével az összes többi ugyanis alternatíva, az illiberalizmus ellen, a jogállam megszüntetése ellen, a szabadságjogok megszüntetése ellen, a törvényesített rablás ellen, röviden a diktatúra ellen.
Csak szavazni kell, fülkeforradalom élesben.

pamut 2015.12.30. 18:30:04

@baldoc: olyan alternatíva amire a népek szavaznak is.

Void Bunkoid 2015.12.30. 18:31:20

"Mert a fiatalok akkor fognak gyereket vállalni és itthon maradni, ha egy prosperáló, kiszámítható, esélyekkel teli, szerethető országban tudják felnevelni őket"

Előre szólok, egyáltalán nem vagyok sem fideszes, sem párttag, sem semmi, de annyiból most egy kicsit nekik adnám a pontot, hogy addig, amíg ez az alapvető - főleg fiatalok részéről - hozzáállás, addig itt soha az életben nem lesz prosperáló, esélyekkel teli állam, csak majd a mostani rinyáló húsz-harmincasokból 2040-re egy rakás lepukkant és marha szegény öregember.

Bármennyire is randa, igen, ha azt akarjuk, hogy prosperáljunk, ahhoz igen, gyarapodni kell. Népességben is. És ez a prosperitás kurvára nem 4 meg 8 év múlva fog eljönni, meg nem holnapután, hanem hosszú évtizedek múlva, keserves melóval, majd talán a mostani fiatalok UNOKÁINAK lenne jó úgy-ahogy.

Persze lehet így is hozzáállni, hibáztatni, kritizálni, végül úgy "megoldani" a problémát, hogy elmenekülni egy másik, jelenleg ugye prosperáló országba.

A nagy baj, hogy amikor rengeteg ilyen prosperitásra vágyó ember ott terem, és túlterheli a közös kasszát, akkor majd ott lesz puttógettó igen hamar.

És ettől a jelenleg prosperáló államok lakosai tartanak is, és egyre jobban igyekeznek megnehezíteni a bevándorlást. Nem, nem építenek még kerítést, de egyre jobban szűrnek, válogatnak, és hamarosan majd megint csak az lesz, hogy azt fogják befogadni, aki iszonyúan tehetséges, vagy iszonyúan gazdag. A szerencsét próbáló kisembert meg nem engedik be, vagy ha már ott van, mindenféle bürokratikus mondvacsinált okokkal kivágják, mint macskát sz*rni.

Szal bármilyen hülyén hangzik, ha fel akarunk emelkedni, úgy kell csinálni, mint a kínaiak, csak éppen nem kell annyira túlszaporodni. Ott is rendkívül reménytelen nyomor volt még a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben is jórészt, most meg azért már nagyon ott ácsingóznak a dobogó szélén a világ éllovasai-versenyben.

Alick 2015.12.30. 18:54:14

@baldoc: "az illiberalizmus ellen, a jogállam megszüntetése ellen, a szabadságjogok megszüntetése ellen, a törvényesített rablás ellen"

Az hogy "valami ellen", az nem igazán alternatíva, különösen azért mert az "összes többi" is ugyanannak a 25 éve elvetett "gengszterváltó sárkányfog-vetemények" a terméke. Hogy a legszerencsétlenebb fidesz-kéthatrmad kombináció létrejött, az már csak a kóválygó választási szándékok következménye...

baldoc 2015.12.30. 19:14:59

@Alick: Amikor a ballibeknek volt 72%-a ők miért nem tették ugyanezt??Miért??
Egyébként a "valami ellen" az életképes motiváció, hidd el!

NaNehogyMár 2015.12.30. 20:26:40

Lassan fájdalmassá válik, hogy folyamatosan ugyanazon szófordulatok jönnek elő napi 10 ország/fidesz bukást vizionáló posztban. Senki nem kétli, hogy vannak megosztó, véleményes intézkedések ezen kormány működése alatt IS, ám hogy itt az Index blogok szerint semmi nem működik jól és minden rossz, az nem normalitás. Főleg amiatt, hogy valahogy nem azt hallom, tapasztalom a hétköznapokban, a hétköznapi emberektől, amit a blogírók mantráznak. Nem tudom, lehet hogy az én mmerítésem a rossz, de szerintem változtatni kellene a hangnemen, és konstruktívabb bejegyzésekre volna szükség, ha változtatni akarnak. Lehet én vagyok a rossz, de nekem ez a sírás rívás, és ötletttelenség a könyökömön jön ki.

baldoc 2015.12.30. 20:40:37

@NaNehogyMár: " Lehet én vagyok a rossz, de nekem ez a sírás rívás, és ötletttelenség a könyökömön jön ki. "
Akkor csak gyönyörködjön Kövér változatos stílusában, ha az nem zavarja!
Egyébként pedig hogyan nem unja , hogy 5 éve hülyének nézik, megalázzák és a szemébe vigyorogva köpik szembe folyamatosan??
Nézze már meg a könyökét!

Pipas 2015.12.30. 21:01:28

"Mert a fiatalok akkor fognak gyereket vállalni és itthon maradni, ha egy prosperáló, kiszámítható, esélyekkel teli, szerethető országban tudják felnevelni őket."

Okés, mikor volt ilyen magyarország? Ahogy elnézem a demográfiai adatokat nem nőttek jelentősen az elmúlt évtizedekben... akkor hogy is van ez?

2010 körül az volt a duma, hogy bedől az ország, 2012-ben az volt, hogy miért nincs gazdasági növekedés, most az a duma, hogy nincs demográfiai növekedés? Februárban indul a program, ami alapján 20 milliót kapnak akik 3 gyereket vállalnak, mi lenne, hogy ha a demográfiai növekedést pár év múlva kérnétek számon?

Vagyis persze, lehet nyavajogni miatta most is, miért is ne lehetne, de akkor úgy lenne etikus ha:
1. Arról is említést tennétek, hogy mennyi volt az elmúlt években a reálbérnövekedés, az infláció, hány munkahelyet teremtettek, mennyire sikerült lehívni az eu támogatásokat... tudod, elfogulatlanul.

2. Azt sem ártana megemlíteni, hogy hosszú távon hogyan alakult a demokráfia. Tudod, hogy lássuk mennyire a fideztől függ és mennyire más dolgoktól...

NaNehogyMár 2015.12.30. 21:13:44

@baldoc: Elgondolkoztam........a könyökömet is megnéztem esküszöm (még meg is nyaltam).
De nem....nem érzem, hogy szembeköptek volna, megalázottnak sem érzem magam.......bár tény, vannak dolgok, amit én másképp csinálnék.
És ami szomorú lehet kedves baldoc, kövér stílusa (egyetértéstől függetlenül) ezerszer egyénibb és kreatívabb, mint a blogírók tucatjáé. Nem azt állítom, hogy igaza van, azt sem, hogy egyetértek, de közelíteni kellene ehhez stílusban. Pont ezt úhajtottam kifejteni az előbb is. Erre megint nem érvet, elképzelést, hanem feltételezést/vagdalkozást kapok Öntől is (ha már magázódunk), nem kételve, hogy megalázták, szembeköpték etc. Ismétlem: ettől több kell a változtatáshoz!

baldoc 2015.12.30. 21:20:16

@NaNehogyMár: "ettől több kell a változtatáshoz! "
Pontosan! Az önhöz hasonló 'vakok' miatt nincs változás!!
Szóval hajrá!

Bicepsz Elek77 2015.12.30. 21:27:50

Egyik kutya masik eb!! Kozosen lopna titokban, a nyilvanossag elott meg jatszak az ellenseget. Az egyik az atlantidtaknak meg a ket etnikai kisebbsegnek szorta a penzt, most meg szamon kerik a Fidesztol az oroszokkal uzletelest meg a hazai oligarchak feltokesiteset.
Az 1975 ota letezo altalanos nyugdijra mar ne szamitsan senki sem 45 ev alatt. Meg leszunk b..va!
Az 8degen(nem europai)etnikumok meg majd megesznek ha mar mas ertek nem lesz itten..

NaNehogyMár 2015.12.30. 21:28:30

@baldoc: Istenem!
Hülye vagyok, hogy belemegyek, de: ez a tipikus önfejű felfogás.
Ha nem az van amit én gondolok, akkor mindenki más hülye...ugye ....autópálya meg az őrült vagy őrültek szembe.
Önkritikát kellene gyakorolni mindenkinek...Kövér Úrnak is, a blogíróknakis, és talán Önnek is. És ha szükséges, akkor változni. Nem másban keresni/látni folyton a hibát.
És köszönöm, de nem vagyok vak...akár papírt is bemutatok róla......és azt is visszautasítom, hogy miattam nincs változás (nem a fideszre szavaztam ha ez ér valamit az elvakultságában).....:)

baldoc 2015.12.30. 21:33:34

@NaNehogyMár: A vakot idézőjelbe tettem,érti?!
Mondjon már demokratikus példát a Fidesz elmúlt 5 évére a nagyvilágból!
Csak diktatúrákat talál!
Véletlen?? Mindenki hülye és szembe jön???
Miért védi a rosszat?

NaNehogyMár 2015.12.30. 21:50:13

@baldoc: Én meg vigyorogtam...vagy hogyhívják ezt :)
Nem óhajtom tovább csépelni a szót, mert nincs miért, úgyhogy még pár gondolat/észrevétel, ha megszólíttattam.
1. Nem védek semmit, és senkit. Szeretném, ha napról napra jobb volna, tegyen is ezért bárki. Sem nekem, sem környezetemben nem lett olyan rossz, mint ahogyan ezt sokan beállítani szokták...sőt. Ettől természetesen mások gondolhatják az ellenkezőjét, nem is akarom vitatni. De ne beszélje senki belém, hoyg nekem milyen rossz.
2. Nem érdekelnek más országok a nagyvilágból. Még ha nem is vagyok fidesz támogató, de el kell ismernem, hogy végre elértük, hogy nem mások után megyünk, majmolunk le közegidegen illetve a sajátunkkal inkompatiblis rendszereket. Nem tudom, hogy ez hova vezet, eddig nagy hiba nem volt. Remélem így marad, de tévedhetek is persze. Ha valaki tud ennél jobbat, az mondja, mutassa, ne folyton károgjon, mert attól jobb biztosan nem lesz. Az erre fordított energiát értékesebben is fel lehetne használni.
3. Diktatúra-demokrácia ...hm....érdekes dolog ez. Lehet öregszem, és már nem vagyok elég idealista, de nekem a regnáló demokráciák mind diktatúrának tűnnek. Ezzel is lehet természetesen vitatkozni, de nem tudom érdemes-e.
4. és hogy ki jön/megy szembe? a magyar intézkedések jó része a kezdeti lehurrogást követően tőlünk nyugatabbra is bevezetődtek. Akkor mi is a gond? legyünk már korrektek.
Vége

baldoc 2015.12.30. 21:58:30

@NaNehogyMár: "eddig nagy hiba nem volt."
Akkor kívánok önnek az új évre, hogy rabolják ki(nem nagy hiba)
rúgják ki a tulajdonából(nem nagy hiba)
korlátozzák egyéni jogaiban(nem nagy hiba)
hazudjanak önnek az állapotáról(nem nagy hiba)
és érjen el sikereket közmunkásként(nem nagy hiba)!

Bicepsz Elek77 2015.12.30. 22:16:47

@baldoc: Ez az Mszp-Szadesz idejeben eselyesebb volt kozmunka nelkul es nem allamilag..

NaNehogyMár 2015.12.30. 22:44:59

@baldoc: háááát köszönöm....ezzel végleg meg lettem győzve! Igaza van! Minden szar!
Önnek is Boldog Új Évet Kívánok!
:)

Pipas 2015.12.31. 00:15:43

@baldoc: Erről nagy tudású filozófusasszonyunk jut eszembe, aki közölte annó, hogy "senkit sem lőttek meg":

"Akkor kívánok önnek az új évre, hogy rabolják ki(nem nagy hiba)"
Senkit sem raboltak ki.

"rúgják ki a tulajdonából(nem nagy hiba)"
Senkit sem rúgtak ki.

"korlátozzák egyéni jogaiban(nem nagy hiba)"
Senkit sem korlátoztak a jogaiban.

"hazudjanak önnek az állapotáról(nem nagy hiba)"
Senkinek sem hazudtak.

"és érjen el sikereket közmunkásként(nem nagy hiba)! "
Akik közmunkát kaptak, azok nagyrészt örülnek neki, mert kétszer annyit visznek haza mint az előző rendszerben.

Alick 2015.12.31. 00:59:40

@baldoc: "Amikor a ballibeknek volt 72%-a ők miért nem tették ugyanezt??Miért??"

Mivel a "tetszettek volna forradalmat csinálni" vagy a bélistázás elmaradt, a Kádár-rendszer örökösei (hullarablói) a Horn kormány idején informálisan és formálisan is nagyrészt helyzetben voltak (átmentett pozíciók és kapcsolatok, spontán privatizáció, sajtó, rendvédelem-közigazgatás, stb.), nem voltak rászorulva a látványos "egészpályás letámadásra" és a szadesz segítségével a "demokratikus szerecsenmosdatás" (amire inkább szükségük volt) is működött, ld. Horn Gyula amerikai bemutatása, mint "igazi republikánus" :)

A fidesz 2010-es győzelmét két jelentős frusztráció (2002 és 2006) előzte meg, ami jelentős mértékben feltüzelte az elszántságot és a stratégiai szervezőmunkát a korábbi "ballib" ellenzék gazdasági és informális bázisainak felszámolására, a közigazgatásban való tisztogatásra ("ami nem a miénk, az a múlt rendszer öröksége").

"Egyébként a "valami ellen" az életképes motiváció, hidd el!"

A tagadás alapján történő választás "ugotjunk félre az autó elől! - egyenesen a villamos alá" jellegű eredményt szokott hozni. Így a "Gyurcsányék-ellen" szavazás hozta be a fidesz 2/3-ot.
süti beállítások módosítása