Pápa Levente blogja

A BudaCash és a Fidesz

2015. február 27. 09:07 - Pápa Levente

A pofám leszakad

Eddig nem akartam megszólalni az üggyel kapcsolatban, direkt vártam egy-két napot, hogy meglássuk, a hatóságok hogyan végzik munkájukat az elmúlt évtized valószínűleg legnagyobb brókerbotrányával kapcsolatban. Mindig adjuk meg az esélyt. Csak valószínűleg a legnagyobb, mert igazából semmi kézzelfogható állítást nem tudunk tenni az ügyben. Ez az, ami végül megszólaltatott. Sok „városi legenda” terjed, hogy miért vonták vissza a működési engedélyét a BudaCash brókercégnek és a hozzájuk tartozó DRB bankcsoportnak. Most nem kívánok a legendákkal foglalkozni, várjuk meg, mit hoz a jövő ez ügyben. Egyelőre szorítkozzunk a tényekre.

lof_6091.jpg

kép: Laufer László, nol.hu

Bankok és befektetési vállalatok időről-időre csődbe mennek, ami - bármennyire is fájdalmas és igazságtalan - teljesen normális. Ez a gazdaság és a pénzpiacok ciklusainak következménye, az egyébként nagyon hatékony piacgazdaságok egy sajnálatosan káros velejárója. Pontosan ezért vesz részt az állam, mint szabályozó hatóság, a pénzpiacok működésében: hogy ezeket a károkat megelőzze, vagy végső esetben minimalizálja. Tehát nem önmagában a csődesemény az, ami felháborító.

Vártam pár napot, hogy megvárjam a híreket. De azok csak nem jöttek. Illetve, ami jött, az meg bicskanyitogató volt. Főleg a tegnapiak.

  •          Először is nem tudok semmit. De az még hagyján, hogy én nem tudok semmit, de az a közel 120.000 károsult Ügyfél (magánszemély, vállalat, alapítvány, önkormányzat) sem tud semmit, akiknek a pénzük bent hever a BudaCashnél vagy a négy DRB banknál. Az MNB (mint felügyeleti szerv) nem mond semmit a sorokban álló vagy otthon rettegő embereknek, hogy mi fog történni a pénzükkel. Semmit. Négy napja. Bankszünnap, korlátozott pénzfelvételi lehetőség, még jobban korlátozott pénzfelvételi lehetőség, de semmit arról, hogy mi fog történni, mire lehet számítani, mi az ilyenkor végrehajtandó eljárás. Olyan ez, mint amikor késik a vonat, mindenki a peronon vár, de senki nem mondja be a hangosbemondóba, hogy mikor jön meg a vonat, megjön-e egyáltalán, vagy mindenki menjen haza. Ennek a felelőssége egyértelműen a szabályozó hatóságé, a jegybanké. Az emberek informálását sokkal tudatosabban és hatékonyabban kellene végrehajtani.
  •          Sajnos több karitatív szervezet, alapítvány és önkormányzat sem tud hozzájutni a pénzéhez. Az elmúlt napokban olvashattunk ezen a téren megrendítő erejű, elkeseredett írásokat. Pár hónapja a Széchenyi bank is csődbe ment, ott is fel kellett használni a betétbiztosító (OBA) pénzét. Azonban óriási és égbekiáltóan igazságtalan különbség látható a Fideszes hivatalok működése között a két esetben: miközben a Széchenyi bank Fideszes oligarcha haverjait a betétbiztosításon felül (!) kárpótolta az állam közpénzekből milliárdos tételben, addig most karitatív és oktatási alapítványok, önkormányzatok sem jutnak hozzá a pénzükhöz. A Fidesz őket nem segíti. Még undorítóbb a helyzet, ha hozzávesszük, hogy közben Matolcsy luxusjegybankja összesen már kb. 300 milliárd forint értékben vett magának csecse-becséket: szép luxusüdülőt, drága irodaházakat, kórházakat, festményeket, szupi csodazongorát, meg épül magánétterem a jegybankban, sőt „okos irodákat” nyitnak éppen Buenos Airesben és Bejrútban. Erre telik 300 milliárd közpénzből, építeni a Matolcsy birodalmat. Meg arra is telik, hogy a jegybanki vezetőket kitömjék havi 3-5 millió forinttal. De arra már nincsen, hogy azokat a reménytelen helyzetbe hozott alapítványi vezetőket, akik hátrányos helyzetű gyerekek felemelkedéséért güriznek napi 12 órában, azokat pár tízmillió forintból megmentsék. Pedig ez is része lehetne a híres-hírhedt jegybanki „társadalmi felelősségvállalási programnak”. Ja, hogy ez igazából egy luxusvásárlási program?
  •          Szintén tegnap jött a hír, hogy vasárnap éjjel-hétfő hajnalban sokan mozogtak a BudaCash épületénél. Jöttek-mentek a nagy fekete kocsik, meg a zsákok, táskák, dobozok. Pont pár órával a razzia előtt. Ekkora hihetetlen szerencsés véletlent! Több minden magyarázhatja ezt a véletlent, most az a verzió terjed, hogy önfeljelentés volt, de lehet, hogy nem. Ha mégis önfeljelentés volt, akkor is az állítás szerint már évtizedek óta működtek szabálytalanul, azt hogyan tudták titokban tartani mindenki előtt? Hogyhogy nem indul belső vizsgálat az MNB-ben, a NAV-nál, a belügynél és a rendőrségen, hogy megnyugtatóan rendezzük, hogy kik voltak benne az állítólagos gigantikus csalásban?
  •          Már azt hittem, nem jöhet újabb hír ez ügyben, amikor hirtelen jött szentéletű Rogán Antal, és kirobbantotta az „újabb baloldali brókerbotrányt”. Jesszus. A Fidesz 2010 óta notóriusan minden törvényt, jogszabályt, alkotmányt megváltoztatott. Mindent. Ha rajtuk múlt volna, átírták volna az ENSZ alapokmányát és az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot is. Ezek után arra hivatkoznak, hogy egy 2009-ben (!) hozott jogszabály alapján csak 5 évente kell ellenőrizni a brókercégeket? Tényleg a pofám leszakad. Közel 5 év kormányzás után, amikor egyértelműen a Fidesz-kormány a felelős a pénz- és tőkepiacok szabályzásáért és felügyeletéért, van képük ezt állítani. Pedig 2010-ben ők váltották le a PSZÁF korábbi vezetőjét, és telerakták embereikkel a felügyeletet. Pedig 2013-ban, miután Matolcsy elvtárs átvette a jegybankot, ők hozták meg a PSZÁF és az MNB összevonásáról szóló törvényt, ami alapjaiban szabta újra a felügyeleti jogokat (pl. a szanálási joggal). Amikor nem egészen egy hónapja azt állította a jegybank, hogy minden rendben van a brókercégekkel a svájci frank hirtelen erősödése után. Mert a jegybank megvizsgálta őket.

Persze estére kiderült, hogy Rogán Antal újfent hazudott. Ugyanis elérhető az a BudaCash-t megbüntető korábbi PSZÁF vizsgálati határozat, amit már a Fidesz által kinevezett Szász Károly szignózott 2010 szeptemberében. A tények makacs dolgok.

Egy olyan országban, amit mi akarunk felépíteni, ilyenkor

  • belső vizsgálat indulna a Belügyminisztériumban, a NAV-nál, a rendőrségen és az MNB-n belül, hogy kiderüljön, kik voltak benne
  • azok a közszereplők akik hazudtak, visszavonulnának
  • a jegybank és/vagy az állam segítene azokon a közfeladatot ellátó szereplőkön, akik bajba kerültek.

Az Orbán rezsimben semmi sem fog történni. Nem követelek én semmit ezektől. Nem kérek én semmit ezektől. Mert az egész rendszer az övék. Orbáné, Matolcsyé, Rogáné. Menthetetlen, javíthatatlan. Velük nincs együttműködés. Ezek lopnak.

De tőletek, akik ezt a cikket olvassátok, tőletek kérek valamit. Ti tudjátok csak lebontani ezt a rákos fertőt, ami elburjánzott idehaza. Azt kérem tőletek, hogy senki ne szavazzon ezekre. Úgy tudnak elmúlni. 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://papalevente.blog.hu/api/trackback/id/tr27224335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Róth Manó unokái 2015.02.27. 09:46:53

Nyomozás folyik, te idióta, miért mondanának bárkinek is bármit? Az Együttnél csak ilyen kontraszelektált idiótákat vesznek fel a pártba?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.02.27. 10:44:37

@Róth Manó unokái: És úgy gondolod, hogy ezzel mindenre választ adtál? Rogán hazugságára is, meg a többire is? Gratulálok. Esetleg elgondolkodhatnál azon, hogy nem inkább a tükör előtt állva kellett volna azt fröcsögnöd, hogy kontraszelektált idóta...

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2015.02.27. 11:23:20

@Fedor: gondolom nem vagy Együtt-es, de az értelmi szinted alapján beférnél... :) Ha a blog a tényekre szorítkozott volna, lehetne értelmes vitát folytatni, de pl az ilyen mondatok, hogyan kerülnek ide: "Még undorítóbb a helyzet, ha hozzávesszük, hogy közben Matolcsy luxusjegybankja összesen már kb. 300 milliárd forint értékben vett magának csecse-becséket: szép luxusüdülőt, drága irodaházakat, kórházakat, festményeket, szupi csodazongorát, meg épül magánétterem a jegybankban, sőt „okos irodákat” nyitnak éppen Buenos Airesben és Bejrútban. Erre telik 300 milliárd közpénzből, építeni a Matolcsy birodalmat. Meg arra is telik, hogy a jegybanki vezetőket kitömjék havi 3-5 millió forinttal. De arra már nincsen, hogy azokat a reménytelen helyzetbe hozott alapítványi vezetőket, akik hátrányos helyzetű gyerekek felemelkedéséért güriznek napi 12 órában, azokat pár tízmillió forintból megmentsék. Pedig ez is része lehetne a híres-hírhedt jegybanki „társadalmi felelősségvállalási programnak”. Ja, hogy ez igazából egy luxusvásárlási program?"

No, mindegy, jó durrogtatást.... :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.02.27. 13:07:55

@jobbdemokrata: És mi ezzel a gond? Talán nem igazak? Dehogynem. Vagy talán ez lenne a feladata egy jegybanknak? Dehogy.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.27. 13:36:55

@jobbdemokrata: mert az általad idézettek közül melyik volt hazugság? Vagy vitatható?

úgyiselfelejtem 2015.02.27. 14:49:14

Azt meg tessék tudomásul venni, hogyha egy 2008-ban született gyerek 2028-ban betöri valaki pofáját, AZ IS A GYURCSÁNY HIBÁJA LESZ!

MAC-Ka 2015.02.27. 14:51:52

Milyen érdekes időpontban jön ez az ügy... mennyire beleillik ebbe a rogánféle balosbotrányozás....
Nem láttatok már pár ilyet a fideszpropagandában?
Akármi van a budacash-el, ez nem arról szól.

Trackers 2015.02.27. 14:57:28

Ácsi kispajtás..

Az MSZP, Bajnai, és Gyurcsány mégiscsak meghozták 2009-ben azt a törvényt, miszerint 5 évente kell őket vizsgálni.

Az valóban a Fidesz sara, hogy ennek ellenére nem vették észre, hogy lopnak.

De akikkel te összefogni készülsz, hogy leváltsad a tolvajokat, azok tették lehetővé a Buda Cashnak a hosszú távú szabadrablást.

Szerinted miért hoztak MSZP-s kedvenceid ilyen törvényt ?

Mert pontosan tudtak a rablásról, és segítették azt, vagy semmit nem vettek észre és jóhiszeműen megbíztak a Buda Csah-ben, mint egykoron Kulcsárban, és korábban Princz-ben ?

röf 2015.02.27. 15:07:16

Szerecsenmosdatás, mint minden más esetben, amikor komenisták, cigányok, maceszkedvelők lopnak.

úgyiselfelejtem 2015.02.27. 15:21:46

Egyébként én (mint "kárvallott") leginkább a rémhíreket utálom, főleg amit a Mokkában hallottam pár napja. Hogy elveszik a pénz, meg ilyenek. Meg hogy remélik, hogy pár nap múlva (nyomozás nélkül!) elindul a felszámolás(!). Most hirtelen ezek jutnak eszembe. A bank előtti sorban hallottam: "azt kellene ideállítani, aki azt hiszi, hogy 60e-ből meg lehet élni 3 hónapig". Ő csak ennyit hallott, és levonta a téves következtetéseit.

Egyébként az a baj, hogy valamelyik idióta kitalálta, hogy a "betétesek védelme" érdekében nagyobb tőke kell. Emiatt, az addig 50 éve jól működő kis bankok mindenféle pénzek után néztek. Amíg kicsik voltak, addig vigyáztak a pénzünkre, a nagyok meg a tulajdonosnak akarnak profitot termelni.

tryclops 2015.02.27. 15:43:29

@Trackers: Lol ja, a Gyurcsány 6 éve csinált egy törvényt, hogy elég 5 évente kivizsgálni őket. Tehát ezt a libajnais ármányt figyelembe véve is ass'zem minimum egy éve kéne tudnunk, ha szar van a palacsintában. Ha jól értem az érvelésed.
Vagy?
Értelme is volt annak amit idehánytál?

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.02.27. 15:47:35

Hát hiába, a kétharmad baromira gyenge erő ahhoz, hogy egy törvényben az vizsgálati időt 5 évről megváltoztassák egy évre. Vagy akár minden napra.

Áh, ehhez a fidióta rablóbanda nem értett. Nem értett ahhoz, hogy a magyar embereket hogyan kell megvédeni.

Csak ahhoz értett, hogy azokat a törvényeket hozza meg 1-2 nap alatt, amin ők maguk rengeteget kaszáltak: végtörlesztés, egykulcsos adó, offshore gázüzlet, tarfik mutyi, föld mutyi, titkosított Paks, AB felszámolása.

Lesz ebből egy akkora tömeg tüntetés, hogy a fidióta birka tábor három hónap alatt megint elveszít újabb 1 millió szavazót.

apanna 2015.02.27. 16:32:43

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: "Lesz ebből egy akkora tömeg tüntetés, hogy a fidióta birka tábor három hónap alatt megint elveszít újabb 1 millió szavazót."

Olvasd és értelmezd:
A Buda-Cash Brókerház független befektetési szolgáltató.....
TERMÉKEK

- Részvénypiacok
- Határidős ügyletek
- Devizaügyletek
- Árutőzsdei ügyletek
- Állampapír ügyletek
- Portfoliókezelés
- Megtakarítási programok
- Befektetési alapok
- Tartós befektetési számla
- Online kereskedési rendszerek
Tehát független befektetési szolgáltató. Nem Orbáné, nem Matolcsié, nem a kormányé, hanem magánemberek tulajdona.
Azt gondolom, amit a svájci frankban eladósodott embereknek írtatok: Senki nem tartott fegyvert a befektetők fejéhez, hogy egy brókercégnél tartsák a pénzüket. Ez főleg azokra vonatkozik, akik nagyobbat akartak kaszálni, mint az átlagos hozam. Kockáztattak és buktak.
Rogán bölcsebb lett volna ha hallgat, mert ez a probléma nem csak az ellenzéké, hanem a kormányé és mindannyiunké. Felesleges itt Orbánozni is, mert nem Orbán fújja a passzátszelet, mint ahogy azt az ellenzék elképzeli. Ezért tüntetni? Tüntettetek amikor a svájci frankban eladósodott több százezer embert tönkretették a frank manipulálásával? Pedig utóbbi állítás már bebizonyosodott, a BudaCashnál még semmit nem tudtok.
Ebből is látszik, hogy mindent ami szar a kormányra kentek, belekeveritek itt Tolnát és Baranyát, csak, hogy még szarosabbnak tüntessétek fel. Szarosak ők e nélkül is. De hazudozni, rágalmazni, manipulálni csak azért, hogy egy kormányt megdöntsetek, szánalmas, és visszatetsző.

hümhüm 2015.02.27. 16:37:10

Ej, ez a Pápagyerek de sok hülyeséget irkál....
1. Az embereket a tömegtájékoztatási csatornákon keresztül megfelelően informálták. Mind a rádióban, mind a tévékben, az interneten is: csak oda kell figyelni ahelyett, hogy hőbörögnének az emberek.
Teljesen világos: a BEVA 20000 euróig, az OBA 100000 euróig kártalanít. Ha elfogyna az alap pénze, akkor az MNB kölcsönad nekik (amit persze majd a tagintézményeknek kell befizetésekkel pótolni, de az könnyen megy a bankoknak és a brókercégeknek) A kártalanítás csak akkor lehetséges, ha megvan a vagyonfelmérés, és felszámolás indul.
A Buda-Cash ügyfelei mint befektetők tudatában voltak a befektetési rizikónak, akár piaci, akár intézményi vonalon értjük. Befektetéskor mindenkinek el kell olvasni és aláírni a megfelelő tudomásulvételi nyilatkozatokat.
Ha ellopták a pénzüket, hát annyi.
A banki ügyfeleknél sajna tényleg komolyabb a helyzet, mert bizonyos szempontból kényszerkapcsolat van a bank és az ügyfél közt, ugyanakkor nagyobb is a bizalmi elvárás, de sokkal komolyabb az OBA jótállási összege is.
Amúgy nem értem, mit gondol a blogger, hogy egy ilyen szövevényes ügyben 1-2 nap alatt lehet tisztán látni? Ugyan már...
2. A Buda-Cash is és a DRB csoport is színtiszta magántulajdon: mi a fenét csináljon az állam a törvényi kötelezettségén felül? Ugyanez lenne, ha pl. a Commerzbank dőlne be. A Széchenyi Bankban volt jelentős állami tulajdonrész, azért szállhatott be plusz kártalanítási lehetőséggel.
Az, hogy jótékonysági alapítványok, önkormányzatok is vannak a mostani károsultak közt, az tényleg baj, de nem szabad kivételezni velük, hiszen jelenleg még folyik a tisztázó vizsgálat, majd utána pedig a bűnügyi nyomozás.
A 60000 Ft betétesenkénti pénzkivételi korlát sajna amiatt van, hogy az illető bankoknak nincs több pénze. Ilyenkor már nem lehet nekik más forrásból fizetni, csak abból, ami van...Nincs kisegítő hitel meg miegymás...
3. Nyugi bele, fog indulni bűnügyi vizsgálat is, amelynek során felfejtődnek majd a szálak és a felelősök (remélem!!..)
4. Rogántóni sokszor mond baromságokat, most is nyomott egyet...persze, ilyenkor a politikus megpróbál valamilyen tőkét kovácsolni a pártjának (ugyanez ellenkező előjelű nyilatkozatokkal a szociknál is megtörtént..), de szerintem nem veheti ezt senki komolyan, amolyan polfolklór....
A linkelt határozat aláírási dátuma szeptember 17, és nem a vizsgálat lefolytatásának: azt még 2010 tavaszán indították, feltehetően nyárra fejezték be, és aztán ősszel adták ki a határozatot. Egy sima NAV revízió esetén is több hónap eltelik a vizsgálat megkezdésétől a határozat kiadásáig.
Abban viszont teljesen igaza van a bloggernek, hogy ha ennyi mindenre hívja fel a figyelmet a határozat, akkor alaposabban meg kellett volna fingatni a Buda-Casht rövid időn belül.

no_successful2 2015.02.27. 16:45:11

Nem hiszem el !

Már az is baj, hogy a "csak most" találtak meg egy újabb Szoci mutyi csontvázat ? És a fidesz monnyon le, mert a Bajnai meg a Gyurcsány cimborái "csak most" buktak le ?
Azért azt el tudom képzelni, hogyha a kormányváltás után mindjárt rálépnek a BudaCash nyakára, mekkora zenebonát csapott volna a balliba, hogy micsoda dolog, hogy a fidesz egyből rászállt a "független" piaci szereplőkre.

Ja, azok a fekete autók a székház előtt csak azért jelenhettek meg szerintem, mert ezeknek volt egy spanjuk a hatóságoknál, aki leadta a drótot, hogy gáz lesz. Ezek meg gondolom eltüntettek néhány elektronikus és egyéb nyomot. Ettől függetlenül, ha teljeskörű lesz az átvilágítás, úgy is ki fog derülni néhány dolog. Nagy ügy.

Egyébként egyenlőre mindenki csak találgat. Én azt tartanám a legszerencsésebbnek, ha megvárnánk, mit tár fel a vizsgálat, aztán lehetne spekulálni.

Én azt gondolom, hogy a most kirobbant balhé összefüggésben van a svájci jegybank közelmúltbeli lépése nyomán kipattant válsággal . Ha valamiféle piramis játék folyt, az most biztos betett nekik, és néhány ügyfél talán nem jutott a pénzéhez .

no_successful2 2015.02.27. 16:53:53

@apanna:

"Tehát független befektetési szolgáltató. Nem Orbáné, nem Matolcsié, nem a kormányé, hanem magánemberek tulajdona. "

Sőt, ami azt illeti, a ballibhez több köze van, mint Orbánékhoz.

kvadrillio 2015.02.27. 16:56:53

Vezető brókercéggé válna a Buda-Cash
Deák Bálint|2007. 12. 04., 11:54|Utolsó módosítás:2007. 12. 04., 11:54|

Jelentősen szeretné növelni magyarországi piaci részesedését a Buda-Cash Magyarországon, mivel azonban már a brókerházak konszolidációja lezajlott ez egyéb utakon kell megtennie - mondta el sajtótájékoztatón Pintér Zoltán, a brókerház igazgatóságának elnöke kedden Budapesten. A Buda-Cash jövőre online kereskedési rendszert is indít, mert e nélkül már nem lehet a piacvezetők közzé tartózni véleményük szerint, valamint lekezdenek terjeszkedni külföldön is.
Forrás: [origo]

A devizakereskedelem erős a Buda-Cash
Buda-Cash

A Buda-Cash brókerházat 1995-ben alapították, és magánszemélyek tulajdonában van. A cégnek jelenleg 1,3 milliárd forint jegyzett tőkéje és, 2,3 milliárd forint saját tőkéje van.

Magyarországon a piaci terjeszkedési stratégia lezárult az elmúlt években, ami azt jelenti, hogy brókercégek megvételével már nem lehet piaci pozíciókat növelni - mondta el Pintér Zoltán hozzátéve: egyéb lehetőségeket kihasználva szeretnének az elkövetkező években az első három legnagyobb brókerház közzé tartózni, beleszámítva a banki hátterű piaci szereplőket is. Az igazgatóság elnöke szerint azonban aki megáll és nem fejleszt annak vége, tehát előrébb kell sorolni jelenlegi helyzeténél a brókercéget.

Ennek jegyében megújítják a brókercég internetes oldalát, és tavasztól egy új online kereskedési rendszert is bevezetnek, amelyen keresztül a magyar és nemzetközi piacokat is el lehet majd érni.

Az elkövetkező három év stratégiájában a cég külföldi terjeszkedése is szerepel. Ennek oka,hogy a magyar terjeszkedés már rendkívül korlátozott, a régiós piacokon viszont vannak lehetőségek.

Az első iroda megnyitásáig már nem is kell nagyon sokat várni 2008 januárjában ugyanis megnyitják első fiókjukat Pozsonyban. A hely választását azzal indokolják, hogy földrajzilag közel van, és a saját piackutatásuk szerint komoly ambíciókkal lehet piacra lépni. A következő célpont várhatóan Bukarest lesz. A cég egyébként szeretné lefedni az összes környező országot, de ezek nem biztos, hogy közvetlen fióknyitást jelentenek, hanem partnereken keresztül is történhet.

Magyarországon egyébként a főváros mellett 11 fiókjuk van, de ennek bővítésén nem gondolkoznak. Bővíteni szeretnék viszont a befektetési lehetőségeiket, alternatív csatornákon keresztül.

Minél szélesebb termékpaletta nyújtása is cél, ennek érdekében több stratégia partnerrel is szeretnének együttműködni, és a szakmai partneri hálózatot bővíteni.

Az ügyfelek számának növelése érdekében hangsúlyosabb szerepet kap a befektetési tanácsadás, és vagyonkezelés. Ezekkel olyan ügyfélkört szeretnének elérni, akik hosszabb távon gondolkoznak.

Online kereskedési elérhetősége egyébként már két éve van a Buda-Cash-nek, de a hazai piacot még nem lehet elérni erről. Ez egy új fejlesztésnek köszönhetően várhatóan tavaszra várható.

Bácsi Sándor, a brókerház kereskedelmi igazgatója azt is elmondta: jövőre 25-30 road show-t szeretnének megvalósítani, Magyarországon annak érdekében, hogy a befektetési lehetőségek szélesebb körével is megismertessék az embereket.

[origo]
AZ ORIGO LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAP

...hmmm...vezető brókercéggé ???...jahhh.....sikerült nekik !!!!!

S...TALÁN.....KÜLFÖLDÖN IS !!! :o)

Vidám Park 2015.02.27. 23:10:30

"Bankok és befektetési vállalatok időről-időre csődbe mennek, ami - bármennyire is fájdalmas és igazságtalan - teljesen normális. Ez a gazdaság és a pénzpiacok ciklusainak következménye, "
nA, HA TELJESEN NORMÁLIS, akkor most mi a gond ? Az , hogy közelebbről látjuk a részleteket ,vagy az , hogy ez sima szélhámoskodás százezrek pénzével ? Ennyire nme kéne liberálisnakl lenni, ha a hírek igazak, akkor ezek sima tolvajok.. akikhez képest Kulcsár Attila kispályás kisdobos volt ...

terlasz 2015.02.27. 23:11:22

@Róth Manó unokái: Ezzel az ócska szöveggel el is van intézve ez a súlyos ügy, igaz?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2015.02.28. 20:28:32

azért célszerűbb lenne kicsit tényszerűbben és kevesebb indulattal fogalmazni, megértve persze az Orbán- és a Fidesz-utálatodat.

a technikai jellegű tájékoztatásban én nem sok kivetnivalót találtam. ami zavaró volt, az a százmilliárdos lehetséges kár elpufogtatása.
ha a cég valóban manipulálta a jelentéseit, nyilvántartásait, akkor nyilván időbe telik, amíg a felügyelet szakemberei felmérik, kinek mekkora készpénz ill. értékpapír valamint egyéb pozíciós állománya van kellene legyen. addig azonban a lehetséges kár nagyságáról sem kellett volna nyilatkozni.

Matolcsy tevékenységét lehet bírálni, még utálni is, de az MNB költekezésének semmi köze nincs az ügyfelek kártalanításához. almát hasonlítottál körtével.

hogy Rogán mit beszél, az abszolút lényegtelen. politikusként nyilván kihagyhatatlan volt a szocialista brókerbotrány, még akkor is, ha talán a szocikra hivatkozni egyre inkább kontraproduktív. nyilván nem tudhatjuk, hogy milyen politikai szálak vannak az ügyben, bár ha a Kulcsár-féle balhéból indulunk ki, akkor nem is biztos, hogy valaha megtudjuk. így a fideszezés legalább annyira fölösleges, mint a gyurcsányozás.

és végül. ne szavazzunk rájuk, rendben van. de akkor kire szavazzunk szerinted?
süti beállítások módosítása